OBS! Popkörerna har ingen verksamhet under våren 2021 på grund av Covid-19.

Vi hoppas på att kunna komma igång igen hösten 2021. Hör gärna av dig till kristin.ladstrom@gmail.com om du har frågor eller vill bli uppsatt på maillistan, så att du får information om när vi börjar igen!

Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Här hittar du information om:
POPKÖREN VEGA - för dig som har en del sång- eller körvana sedan innan
POPKÖREN SIRIUS - för dig som är ny, eller har lite erfarenhet sedan innan men ändå känner dig lite osäker. Inga förkunskaper krävs för Popkören Sirius!

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PROVA PÅ GRATIS
PRAKTISK INFORMATION
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKTVAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 50-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste tio åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

POPKÖREN VEGA sjunger trestämmigt och går ganska raskt framåt i inlärningen.
POPKÖREN SIRIUS sjunger tvåstämmigt eller unisont (unisont betyder att alla sjunger samma stämma), och tar det lite lugnare.

(Om du inte vet vilken stämma du trivs i är du välkommen att testa olika under terminens första rep, och sedan prata enskilt med mig efter repet för att klura ut vilken stämma som passar dig bäst.)

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

I Vega sjunger vi efter noter, och i Sirius blandar vi mellan att sjunga med noter och att sjunga helt på gehör. Det är inte nödvändigt för någon av körerna att kunna läsa noter!

Vi brukar använda terminens sista rep till en "minikonsert" där de som vill kan bjuda in anhöriga till att lyssna på vad vi har gjort under terminen. Vår replokal är nämligen en s.k. "black box" där det finns möjlighet till scenljus och publikplatser.
PROVA PÅ GRATIS

Första repet varje termin har vi gratis prova på-rep för dig som är ny!
Vi har inga inträdesprov - alla är välkomna.
Efter första repet har man möjlighet att stanna kvar och prata med mig enskilt i några minuter. Då kan man passa på att fråga saker som vilken stämma som passar ens röst eller om man har andra funderingar om hur kören kommer fungera för en själv.
Är man osäker på sin nivå får man gärna komma och prova på i både Popkören Sirius och Popkören Vega.
Anmäl dig till prova på-repet (så att jag vet ungefär hur många som dyker upp - denna anmälan är ej bindande) genom att maila kristin.ladstrom@gmail.com.
PRAKTISK INFORMATION

Inga rep under våren 2021.Anmälan sker per mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Hör gärna av dig om du har frågor!OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör tar jag emot privatelever i sång (i samma lokal som körens replokal), arbetar som sångpedagog med ungdomar i Kulturskolan, sjunger på bröllop och begravningar, har spelningar med mitt bluesband och sjunger tillsammans med Sångensemblen Amanda. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com
Telefon: 0736/488274