Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Under våren 2019 blir det lite speciellt för POPKÖREN VEGA! Istället för att repa varje tisdag, kommer vi repa tre helger (se praktisk information för datum), lördag och söndag. Vi får alltså 6 längre reptillfällen istället för 12 kortare; antalet sångtimmar blir detsamma som en vanlig termin.
POPKÖREN SIRIUS kommer ha uppehåll under våren 2019.

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PROVA PÅ
PRAKTISK INFORMATION
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKTVAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 50-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste tio åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

POPKÖREN VEGA sjunger oftast trestämmigt och går ganska raskt framåt i inlärningen. Du behöver inte kunna noter, men det är bra om du har körvana och/ eller sångvana. Vi nekar ingen, utan du känner själv under första repet om kören passar dig!

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

Vi brukar avsluta terminen med en liten konsert, där de som vill kan bjuda in anhöriga till att lyssna på vad vi har gjort under terminen. Vår replokal är nämligen en s.k. "black box" där det finns möjlighet till scenljus och publikplatser - den går alltså att förvandla till en teater.
PROVA PÅ

Under våren kommer vi inte ha något gratis prova på-rep eftersom vi kommer ha körrep på helgerna istället för tisdagskvällarna.
Däremot går det bra för dig som är helt ny i kören att anmäla dig till hela terminen, och sedan bestämma dig efter första lördagen (9 mars) om du vill fortsätta eller ej. Vill du inte fortsätta betalar du bara för den första lördagen, det vill säga en sjättedel av priset - 350 kronor.

OBS! Anmäl dig till detta rep genom att maila namn, adress, telefonnummer och födelsedatum till kristin.ladstrom@gmail.com.

Vi har inga inträdesprov - alla är välkomna, och du som inte är helt säker på vilken stämma du passar i får gärna testa flera olika under första repet.

PRAKTISK INFORMATION


POPKÖREN VEGA repar under våren 2019 alltså INTE på tisdagar, utan följande helger:
9-10 mars
4-5 maj
18-19 maj
Terminskonsert söndagen den 19 maj

Vår replokal är Amandas Teater, Nordostpassagen 61B i Linné.

Terminsavgift för POPKÖREN VEGA våren 2019: 2100:-
Betalning sker via faktura, som skickas ut per mail under veckan efter första repet.

Anmälan sker per mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Hör gärna av dig om du har frågor!OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör tar jag emot privatelever i sång (i samma lokal som körens replokal), arbetar som sångpedagog med ungdomar i Kulturskolan, sjunger på bröllop och begravningar, har spelningar med mitt bluesband och sjunger tillsammans med Sångensemblen Amanda. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com
Telefon: 0736/488274