Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Här hittar du information om:
POPKÖREN VEGA - för dig som har god sångvana sedan innan
POPKÖREN SIRIUS - för dig som är helt ny, eller har lite erfarenhet sedan innan men ändå känner dig osäker eller rostig. Inga förkunskaper krävs för Popkören Sirius!

OBS! I våra körer stannar vi hemma vid förkylningssymtom!

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PROVA PÅ GRATIS
PRAKTISK INFORMATION
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKT

VAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 50-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste tio åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

Vi använder noter i båda körerna, men det är inte nödvändigt för någon av körerna att kunna läsa noter från början. Det som behövs för att hitta i noterna kommer du snappa upp under vägen.

POPKÖREN VEGA sjunger trestämmigt. Vi går raskt framåt i inlärningen och du får ljudfiler som hjälp för övning hemma. Jag kommer ta in en handfull nya sångare våren 2024. Om det blir fullt efter prova på-tillfället tillämpar vi lottning och man kan då välja att stå på väntelista i händelse av avhopp. OBS! Prova på-repet inför våren 2024 är nu helt FULLT. Välkommen tillbaka till hösten!

I Popkören Vega vill jag att alla nya stannar kvar och sjunger med mig en liten stund enskilt efter prova på-repet. Detta är inte ett antagningsprov, det vill säga att jag väljer ut de "bästa" sångarna att ta in i Vega. Däremot är det en sorts check för att kolla att alla sångare i Vega verkligen har god sång- och körvana och passar körens svårighetsgrad. Bland de som visar att de är på rätt nivå kommer jag sedan lotta in nya deltagare.

POPKÖREN SIRIUS sjunger tvåstämmigt eller unisont (unisont betyder att alla sjunger samma stämma), och tar det lite lugnare. Alla röstlägen är välkomna. Om du inte vet vilken stämma du trivs i är du välkommen att testa olika under terminens första rep, och sedan prata enskilt med mig efter repet för att klura ut vilken stämma som passar dig bäst. Om det blir fullt i någon stämma efter prova på-tillfället tillämpar vi lottning och man kan då välja att stå på väntelista i händelse av avhopp.
PROVA PÅ GRATIS

Första repet varje termin har vi gratis prova på-rep för dig som är ny! Anmäl dig till prova på-repet i ett mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
OBS - prova på-repet för Popkören Vega inför våren 2024 är tyvärr fullt!
Efter första repet har man möjlighet att stanna kvar och prata med mig enskilt i några minuter. Då kan man passa på att fråga saker som vilken stämma som passar ens röst eller om man har andra funderingar om hur kören kommer fungera för en själv.


PRAKTISK INFORMATION

POPKÖREN SIRIUS repar på måndagar 18:00-19:30 (med en kort bensträckare i mitten).
Terminen består av 16 tillfällen - 15 rep och en avslutningskonsert! Ett av dessa tillfällen är ett extra inlagt rep som ni inte betalar för - för att eventuellt kunna ställa in ett rep om jag blir sjuk under terminen.
Terminen startar måndagen den 15 januari och det sista ordinarie repet är den 13 maj.

Sirius uppehåll våren 2024:
v. 7 (sportlov)
v. 11 (Kristin har semester)
v. 14 (påsklov)

Konsert: Antingen torsdagen 16 maj eller fredagen 17 maj (meddelas senare) i Selma Lagerlöfs Center

POPKÖREN VEGA repar på tisdagar 18:30-20:30 (med en kort bensträckare i mitten).
Terminen består av 15 tillfällen - 14 rep och en avslutningskonsert! Ett av dessa tillfällen är ett extra inlagt rep som ni inte betalar för - för att eventuellt kunna ställa in ett rep om jag blir sjuk under terminen.
Terminen startar tisdagen den 16 januari och det sista ordinarie repet är den 14 maj.

Vegas uppehåll våren 2024:
v. 7 (sportlov)
v. 11 (Kristin har semester)
v. 14 (påsklov)
v. 18 (Valborgsmässoafton)

Konsert: Antingen torsdagen 16 maj eller fredagen 17 maj (meddelas senare) i Selma Lagerlöfs Center

Vår replokal finns i fritidslokalen på Allégården, Södra Allégatan 4 i Haga. Närmaste hållplatser: Hagakyrkan eller Järntorget. Ingång i markplan finns på sidan av huset (Kaponjärgatan).

Terminsavgift för POPKÖREN SIRIUS våren 2024: 2085:-
Terminsavgift för POPKÖREN VEGA våren 2024: 2590:-
Betalning sker via faktura, som skickas ut per mail.

Anmälan till prova på-repet (15 januari för Sirius - prova på-repet för Vega är våren 2024 FULLT) sker per mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Hör gärna av dig om du har frågor!OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör sjunger jag på bröllop och begravningar och har spelningar med mitt bluesband. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com
Telefon: 0736/488274