Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Här hittar du information om:
POPKÖREN VEGA - för dig som har en del sång- eller körvana sedan innan
POPKÖREN SIRIUS - för dig som är ny, eller har lite erfarenhet sedan innan men ändå känner dig lite osäker. Inga förkunskaper krävs för Popkören Sirius!

OBS! I våra körer stannar vi hemma vid förkylningssymtom!

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PROVA PÅ GRATIS
PRAKTISK INFORMATION
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKT

VAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 50-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste tio åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

POPKÖREN VEGA sjunger trestämmigt. Vi går ganska raskt framåt i inlärningen och du får ljudfiler som hjälp för övning hemma. Inför hösten 2022 letar vi särskilt efter sångare med mörka röster (oavsett kön), men det finns plats i de andra stämmorna också. Om det blir fullt i någon stämma efter prova på-tillfället kan man välja att stå på väntelista.

POPKÖREN SIRIUS sjunger tvåstämmigt eller unisont (unisont betyder att alla sjunger samma stämma), och tar det lite lugnare. Alla röstlägen är välkomna.

(Om du inte vet vilken stämma du trivs i är du välkommen att testa olika under terminens första rep, och sedan prata enskilt med mig efter repet för att klura ut vilken stämma som passar dig bäst.)

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

Vi använder noter som stöd i båda körerna, men det är inte nödvändigt för någon av körerna att kunna läsa noter! Det som behövs för att hitta i noterna kommer du snappa upp under vägen.
PROVA PÅ GRATIS

Första repet varje termin har vi gratis prova på-rep för dig som är ny! Anmäl dig till prova på-repet i ett mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Vi har inga inträdesprov - alla är välkomna.
Efter första repet har man möjlighet att stanna kvar och prata med mig enskilt i några minuter. Då kan man passa på att fråga saker som vilken stämma som passar ens röst eller om man har andra funderingar om hur kören kommer fungera för en själv.
Är man osäker på sin nivå får man gärna komma och prova på i både Popkören Sirius och Popkören Vega.
I Popkören Vega letar vi särskilt efter sångare med mörka röster (oavsett kön), men det finns plats i de andra stämmorna också. Om det blir fullt i någon stämma efter prova på-tillfället kan man välja att stå på väntelista.

PRAKTISK INFORMATION

POPKÖREN SIRIUS repar på måndagar 18:15-20:15 (med en kort bensträckare i mitten).
Terminen består av 13 tillfällen - 12 rep och en avslutningskonsert! Terminen startar måndagen den 29 augusti och det sista ordinarie repet är den 21 november (uppehåll för höstlov v. 44). Det är bra om man även kan reservera den 28 november för extra rep utifall jag blir sjuk och måste flytta ett rep. OBS! Plats och datum för konsert är inte klart och meddelas senare.

POPKÖREN VEGA repar på tisdagar 18:30-20:30 (med en kort bensträckare i mitten).
Terminen består av 13 tillfällen - 12 rep och en avslutningskonsert! Terminen startar tisdagen den 30 augusti och det sista ordinarie repet är den 22 november (uppehåll för höstlov v. 44). Det är bra om man även kan reservera den 29 november för extra rep utifall jag blir sjuk och måste flytta ett rep. OBS! Plats och datum för konsert är inte klart och meddelas senare.

Vår replokal finns i fritidslokalen på Allégården, Södra Allégatan 4 i Haga. Närmaste hållplatser: Hagakyrkan eller Järntorget. Ingång i markplan finns på sidan av huset (Kaponjärgatan).

Terminsavgift för POPKÖREN SIRIUS hösten 2022: 2275:-
Terminsavgift för POPKÖREN VEGA hösten 2022: 2275:-
Betalning sker via faktura, som skickas ut per mail under veckan efter första repet.

Anmälan sker per mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Hör gärna av dig om du har frågor!OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör sjunger jag på bröllop och begravningar och har spelningar med mitt bluesband. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com
Telefon: 0736/488274