Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Här hittar du information om:
POPKÖREN VEGA - för dig som har en del sång- eller körvana sedan innan
POPKÖREN SIRIUS - för dig som är ny, eller har lite erfarenhet sedan innan men ändå känner dig lite osäker. Inga förkunskaper krävs för Popkören Sirius!
POPKÖREN JULSTJÄRNAN - två helger nära jul med bara julpop från 60-talet och fram till idag, för dig som liksom jag älskar att frossa i julmusik!

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PROVA PÅ GRATIS
PRAKTISK INFORMATION
POPKÖREN JULSTJÄRNAN
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKTVAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 50-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste tio åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

POPKÖREN VEGA sjunger oftast trestämmigt och går ganska raskt framåt i inlärningen.
POPKÖREN SIRIUS sjunger unisont (alla sjunger samma stämma) eller tvåstämmigt, och tar det lite lugnare.

(Om du inte vet vilken stämma du trivs i är du välkommen att testa olika under terminens första rep, och sedan prata enskilt med mig efter repet för att klura ut vilken stämma som passar dig bäst.)

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

Vissa låtar sjunger vi efter noter, och vissa helt på gehör. Detta för att olika personer har olika sätt som man föredrar att lära sig på, och på detta vis får alla öva sig även på det de inte kan. Det är inte nödvändigt för någon av körerna att kunna noter!

Vi brukar använda terminens sista rep till en "minikonsert" där de som vill kan bjuda in anhöriga till att lyssna på vad vi har gjort under terminen. Vår replokal är nämligen en s.k. "black box" där det finns möjlighet till scenljus och publikplatser - den går alltså att förvandla till en teater.
PROVA PÅ GRATIS

Första repet varje termin har vi gratis prova på-rep för dig som är ny!
Vi har inga inträdesprov - alla är välkomna.
Efter första repet har man möjlighet att stanna kvar och prata med mig enskilt i några minuter. Då kan man passa på att fråga saker som vilken stämma som passar ens röst eller om man har andra funderingar om hur kören kommer fungera för en själv.
Är man osäker på sin nivå får man gärna komma och prova på i både Popkören Sirius och Popkören Vega.
Anmäl dig till prova på-repet (så att jag vet ungefär hur många som dyker upp - denna anmälan är ej bindande) genom att maila kristin.ladstrom@gmail.com.
PRAKTISK INFORMATION

POPKÖREN SIRIUS repar på måndagar 18:15-20:15 (med en kort bensträckare i mitten) och terminen består av 12 tillfällen.
Terminens första rep för hösten 2018 är den 10/9 och terminen slutar 10/12.
OBS! Under hösten kommer ett av de 12 tillfällena ligga på en lördag eftermiddag, den 17/11 kl 15-17. Detta på grund av en renovering i lokalen som gör terminen kortare än vanligt.
Uppehåll: v. 38, v. 44, v. 45.

POPKÖREN VEGA repar på tisdagar 18:45-20:45 (med en kort bensträckare i mitten) och terminen består av 12 tillfällen.
Terminens första rep för hösten 2018 är den 11/9 och terminen slutar 11/12.
OBS! Under hösten kommer ett av de 12 tillfällena ligga på en söndag eftermiddag, den 18/11 kl 15-17. Detta på grund av en renovering i lokalen som gör terminen kortare än vanligt.
Uppehåll: v. 38, v. 44, v. 45.

Vår replokal är Amandas Teater, Nordostpassagen 61B i Linné.

Terminsavgift för POPKÖREN SIRIUS hösten 2018: 2100:-
Terminsavgift för POPKÖREN VEGA hösten 2018: 2100:-
Betalning sker via faktura, som skickas ut per mail under veckan efter första repet.

Anmälan sker per mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Hör gärna av dig om du har frågor!

POPKÖREN JULSTJÄRNAN

Ett helt nytt projekt för i år! Somliga av oss får helt enkelt inte nog av julmusik ...

Vi ses två helger innan jul och sjunger en massa rolig, poppig julmusik tillsammans - givetvis med samma fokus på god teknik, glädje, utstrålning och samklang som vi jobbar med i mina andra körer.
Se det som något av en projektkör, för dig som inte har möjlighet att sjunga regelbundet en gång i veckan, för dig som älskar jul extra mycket, eller för dig som helt enkelt inte får nog av att sjunga i kör och bara vill ha mer!

Tider:
Lördag 17/11 10-14:30 (inkl. 30 min lunchpaus)
Söndag 18/11 10-14:30 (inkl. 30 min lunchpaus)
Lördag 8/12 13-17 (inkl. bensträckare)
Söndag 9/12 14-18 (inkl. bensträckare)
Söndag 9/12 19:30 Konsert! :)

Kostnad: 1200 kr.
Detta projekt behöver minst 15 anmälda för att dra igång.

OBS! För Popstjärnan Julstjärnan finns inget gratis prova på, men du som är nyfiken på min stil som körledare och hur ett rep fungerar är hjärtligt välkommen att komma på prova på-repet för antingen Sirius eller Vega i början av terminen (se ovan).OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör tar jag emot privatelever i sång (i samma lokal som körens replokal), arbetar som sångpedagog med ungdomar i Kulturskolan, sjunger på bröllop och begravningar, har spelningar med mitt bluesband och sjunger tillsammans med Sångensemblen Amanda. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com
Telefon: 0736/488274