Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Här hittar du information om:
POPKÖREN VEGA - för dig som har en del sång- eller körvana sedan innan
POPKÖREN SIRIUS - för dig som är ny, eller har lite erfarenhet sedan innan men ändå känner dig lite osäker. Inga förkunskaper krävs för Popkören Sirius!

VÅREN 2022
Eftersom restriktionerna gällande Covid -19 tas bort den 9 februari kommer vi köra igång vårterminen 2022 i vecka 9!

Med det sagt anser jag att körsång INTE är säkert för den som är inte är fullvaccinerad. Vi har i vår lokal tyvärr inte möjlighet att sitta med avstånd, utan vi kommer sitta bredvid varandra och i flera rader - och körsång är fortfarande en vansklig situation eftersom luftströmmen är starkare än vid tal. Jag måste alltså tyvärr för er egen skull be er att tänka om, om ni inte är fullvaccinerade än.

OBS! I våra körer stannar vi hemma vid minsta lilla förkylningssymtom, även lindriga!

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PROVA PÅ GRATIS
PRAKTISK INFORMATION
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKTVAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 50-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste tio åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

POPKÖREN VEGA sjunger trestämmigt och går ganska raskt framåt i inlärningen. Inför våren 2022 letar vi främst efter sångare i stämma 1 (ljusa stämman) och stämma 3 (mörka stämman). Detta gäller både kvinnliga och manliga röster. Du som absolut vill sjunga mittenstämman är välkommen att prova på gratis ändå, men riskerar att hamna på väntelista.

POPKÖREN SIRIUS sjunger tvåstämmigt eller unisont (unisont betyder att alla sjunger samma stämma), och tar det lite lugnare. Alla röstlägen är välkomna.

(Om du inte vet vilken stämma du trivs i är du välkommen att testa olika under terminens första rep, och sedan prata enskilt med mig efter repet för att klura ut vilken stämma som passar dig bäst.)

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

Vi använder noter som stöd i båda körerna, men det är inte nödvändigt för någon av körerna att kunna läsa noter! Det som behövs för att hitta i noterna kommer du snappa upp under vägen.

Vi brukar använda terminens sista rep till en konsert där de som vill kan bjuda in anhöriga till att lyssna på vad vi har gjort under terminen.
PROVA PÅ GRATIS

Första repet varje termin har vi gratis prova på-rep för dig som är ny! OBS! Våren 2022 gäller OBLIGATORISK anmälan till prova på-repet via mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Vi har inga inträdesprov - alla är välkomna.
Efter första repet har man möjlighet att stanna kvar och prata med mig enskilt i några minuter. Då kan man passa på att fråga saker som vilken stämma som passar ens röst eller om man har andra funderingar om hur kören kommer fungera för en själv.
Är man osäker på sin nivå får man gärna komma och prova på i både Popkören Sirius och Popkören Vega.
OBS för Popkören Vega: Inför våren 2022 letar vi främst efter sångare i stämma 1 (ljusa stämman) och stämma 3 (mörka stämman). Detta gäller både kvinnliga och manliga röster. Du som absolut vill sjunga mittenstämman är välkommen att prova på gratis ändå, men riskerar att hamna på väntelista.

PRAKTISK INFORMATION

POPKÖREN SIRIUS repar på måndagar 18:15-20:15 (med en kort bensträckare i mitten).
Terminen är 12 veckor (det blir en kortare vårtermin än vanligt på grund av den sena starten). Den startar måndagen den 28 februari och slutar den 30 maj, med uppehåll v. 15 och v. 16.

POPKÖREN VEGA repar på tisdagar 18:30-20:30 (med en kort bensträckare i mitten).
Terminen är 12 veckor (det blir en kortare vårtermin än vanligt på grund av den sena starten). Den startar tisdagen den 1 mars och slutar den 31 maj, med uppehåll v. 15 och v. 16.

Vår replokal finns i fritidslokalen på Allégården, Södra Allégatan 4 i Haga. Närmaste hållplatser: Hagakyrkan eller Järntorget. Ingång i markplan finns på sidan av huset (Kaponjärgatan).

Terminsavgift för POPKÖREN SIRIUS våren 2022: 2100:-
Terminsavgift för POPKÖREN VEGA våren 2022: 2100:-
Betalning sker via faktura, som skickas ut per mail under veckan efter första repet.

Anmälan sker per mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Hör gärna av dig om du har frågor!OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör sjunger jag på bröllop och begravningar och har spelningar med mitt bluesband. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com
Telefon: 0736/488274