Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Här hittar du information om:
POPKÖREN VEGA - för dig som har god sångvana sedan innan
POPKÖREN SIRIUS - för dig som är ny, eller har lite erfarenhet sedan innan men ändå känner dig osäker eller ringrostig.

OBS! I våra körer stannar vi hemma vid förkylningssymtom!

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PRAKTISK INFORMATION
PROVA PÅ GRATIS
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKT

VAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 50-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste tio åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

Vi använder noter i båda körerna, men det är inte nödvändigt för någon av körerna att kunna läsa noter från början. Det som behövs för att hitta i noterna kommer du snappa upp under vägen.

POPKÖREN VEGA sjunger trestämmigt. Vi går raskt framåt i inlärningen och du får ljudfiler som hjälp för övning hemma. Inför våren 2024 kommer jag ta in ett fåtal nya sångare, men jag kan inte garantera att du får plats i din önskade stämma. Om det blir fullt efter prova på-tillfället tillämpar vi lottning och man kan då välja att stå på väntelista i händelse av avhopp.

I Popkören Vega vill jag att alla nya stannar kvar och sjunger med mig en liten stund enskilt efter prova på-repet. Detta är inte ett antagningsprov, det vill säga att jag väljer ut de "bästa" sångarna att ta in i Vega. Däremot är det en sorts check för att kolla att alla sångare i Vega verkligen har god sång- och körvana och passar körens svårighetsgrad. Bland de som visar att de är på rätt nivå kommer jag sedan lotta in nya deltagare.

POPKÖREN SIRIUS sjunger tvåstämmigt eller unisont (unisont betyder att alla sjunger samma stämma), och tar det lite lugnare. Alla röstlägen är välkomna. Om du inte vet vilken stämma du trivs i är du välkommen att testa olika under terminens första rep, och sedan prata enskilt med mig efter repet för att klura ut vilken stämma som passar dig bäst. Om det blir fullt i någon stämma efter prova på-tillfället tillämpar vi lottning och man kan då välja att stå på väntelista i händelse av avhopp.

PRAKTISK INFORMATION

VT2024: Terminens datum är fortfarande lite oklara och kommer meddelas i slutet av december eller början av januari. Maila mig på kristin.ladstrom@gmail.com, så får du information så fort jag vet mer!

POPKÖREN SIRIUS repar på måndagar 18:00-19:30 (med en kort bensträckare i mitten).

POPKÖREN VEGA repar på tisdagar 18:30-20:30 (med en kort bensträckare i mitten).

Vår replokal finns i fritidslokalen på Allégården, Södra Allégatan 4 i Haga. Närmaste hållplatser: Hagakyrkan eller Järntorget. Ingång i markplan finns på sidan av huset (Kaponjärgatan). Från ingången på Kaponjärgatan finns några trösklar, men det går att komma in med rullstol.

Terminsavgift för POPKÖREN SIRIUS hösten 2023: 2590:-
Terminsavgift för POPKÖREN VEGA hösten 2023: 2590:-
Avgiften kommer justeras för VT2024 så fort vi vet hur många veckor terminen blir, men det kommer inte bli några prishöjningar från HT2023.

Betalning sker via faktura.

Efter prova på-repet skickar jag ut anmälningsformulär för bindande anmälan till körerna; bindande anmälan för nya sångare sker alltså inte förrän efter prova på-repet.


PROVA PÅ GRATIS

Första repet varje termin har vi gratis prova på-rep för dig som är ny! Datumet för detta är ännu inte klart. Anmäl intresse för prova på-repet i ett mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör sjunger jag på bröllop och begravningar och har spelningar med mitt bluesband. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com