Vill du sjunga i popkör i Göteborg?
Här hittar du information om:
POPKÖREN VEGA - för dig som har god sångvana sedan innan
POPKÖREN SIRIUS - för dig som är helt ny, eller har lite erfarenhet sedan innan men ändå känner dig osäker eller rostig. Inga förkunskaper krävs för Popkören Sirius!

OBS! I våra körer stannar vi hemma vid förkylningssymtom!

VAD OCH HUR SJUNGER VI?
PROVA PÅ GRATIS
PRAKTISK INFORMATION
OM KÖRLEDAREN KRISTIN
KONTAKT

VAD OCH HUR SJUNGER VI?

Vi sjunger poplåtar från 60-talet och fram till idag, med tonvikt på de senaste 20 åren. Har man önskemål på låtar tar jag gärna emot förslag!

Vi har alltid flera låtar igång samtidigt och växlar raskt mellan olika stilar - det kan vara smöriga ballader likaväl som upptempolåtar.

Varje körrep inleds med uppvärmning, då vi värmer upp både kroppen, rösten och sinnet. Vi jobbar även med sångteknik och går igenom eller färskar upp olika moment som körsången behöver, t.ex. andning, stödmuskulatur och tips för att utvidga sitt register både uppåt och nedåt. Vi arbetar även med sångsätt som är typiska för att sjunga pop, till exempel var i munnen man placerar klangen och hur man kan tänka för att få fram texten bäst.

Vi använder noter i båda körerna, men det är inte nödvändigt för någon av körerna att kunna läsa noter från början. Det som behövs för att hitta i noterna kommer du snappa upp under vägen.

POPKÖREN VEGA sjunger trestämmigt och vi går raskt framåt i inlärningen. I Vega förväntas det att du övar hemma mellan repen (med hjälp av ljudfiler) och att du kan hålla din stämma själv. Jag kommer ta in en liten handfull nya sångare hösten 2024. Mer information om provsjungningen och prova på-repet skickas i juli till intresselistan. Maila kristin.ladstrom@gmail.com om du vill stå med på den!

POPKÖREN SIRIUS sjunger tvåstämmigt eller unisont (unisont betyder att alla sjunger samma stämma), och tar det lite lugnare. Alla röstlägen är välkomna. Om du inte vet vilken stämma du trivs i får du gärna testa båda stämmorna under prova på-repet, och sedan prata enskilt med mig efter repet för att klura ut vilken stämma som passar dig bäst. Om det blir fullt efter prova på-tillfället tillämpar vi lottning och man kan då välja att stå på väntelista i händelse av avhopp.
PROVA PÅ GRATIS

Första repet varje termin har vi gratis prova på-rep för dig som är ny! Datumet för hösten 2024 är inte klart än, men kommer bli i mitten eller slutet av augusti. Anmäl dig till prova på-repet i ett mail till kristin.ladstrom@gmail.com.


PRAKTISK INFORMATION

POPKÖREN SIRIUS repar på måndagar. Vi börjar alltid 18:00, men varannan måndag repar vi till 19:30 och varannan till 20:00. Datum gällande hösten 2024 kommer i sommar!

POPKÖREN VEGA repar på tisdagar 18:30-20:30 (med en kort bensträckare i mitten). Datum gällande hösten 2024 kommer i sommar!

Vår replokal finns i fritidslokalen på Allégården, Södra Allégatan 4 i Haga. Närmaste hållplatser: Hagakyrkan eller Järntorget. Ingång i markplan finns på sidan av huset (Kaponjärgatan).

Terminsavgift för POPKÖREN SIRIUS våren 2024: 2085:-
Terminsavgift för POPKÖREN VEGA våren 2024: 2590:-
Betalning sker via faktura, som skickas ut per mail.

Anmälan till prova på-repet sker per mail till kristin.ladstrom@gmail.com.
Hör gärna av dig om du har frågor!OM KÖRLEDAREN KRISTIN

Jag som leder kören heter Kristin Ladström.
Jag är utbildad sångpedagog vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg, där jag tog examen 2013. Förutom att leda kör sjunger jag på bröllop och begravningar och har spelningar med mitt bluesband. Jag är även fotograf och arbetar med porträtt-, bröllops- och dansfotografi.


KONTAKT

Mail: kristin.ladstrom@gmail.com
Telefon: 0736/488274